Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев определи поисканата от властта смяна

...
Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев определи поисканата от властта смяна
Коментари Харесай

Демерджиев се произнесе за скандала в МВР

Бившият длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев определи поисканата от властта промяна на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров като поредната стъпка по осъществяване на изтеклия запис от заседание на част от настоящите ръководещи.

-->
Той уточни, че не е разговарял с президента Румен Радев и не знае дали ще подпише декрет за освобождението на основния секретар, само че, по думите му, президентът би трябвало да упражни това свое пълномощие по своя преценка, а не под напън.

" Мотивите не са толкоз значими. Една от главните цели в записа бе промяната на основния секретар, не щеш ли се пристъпва към осъществяването ѝ. В свое изявление Калин Стоянов съобщи, че няма сигнали против неговата активност и тя занапред би трябвало да бъде тествана. Ден по-късно, на среща в Министерския съвет, беше поискано да се внесе предложение за освобождение на основния секретар. То към този момент е реалност и явно претекстовете не са плод на инспекцията ", коментира Демерджиев пред Bulgaria ON AIR.

Той персонално е попитал сегашния Министерство на вътрешните работи началник Калин Стоянов за основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на " Гранична полиция ". Получил е увещание, че няма проблеми и ще се работи както до момента, защото е удовлетворен от протичащото се. Дни по-късно и двамата се оказват несъответствуващи за тези постове.

" Нормално е Калин Стоянов да поеме отговорност за това, което се случва. Нормално е и да се погледнат обективните числа. Вчера излезе отчет на аналитичната дирекция в Министерство на вътрешните работи. За първото 6-месечие на 2023 година цифрите са позитивни - броят на закононарушенията понижава с малко над 4%, увеличение на разкриваемостта с над 5% ", даде образец той. 

Демерджиев е на мнение, че от 2021 година Министерство на вътрешните работи е почнало все по-добре да се оправя в битката с манипулирането на изборите.

" Това ли е отговорът - да обезглавим дирекциите директно преди изборите?! Какво цели това, в случай че не сюжета от записа. Стъпките не са единствено в Министерство на вътрешните работи, вършат се паралелни стъпки. Тихо беше заменен шефът на ГРАО. Вероятно ще има още сходни смени, които да обезпечат сложно изборния развой, тъй че да може да манипулират резултата ", сподели още той.

" Как може да смениш шеф като шефа в Пазарджик, който е повишил разкриваемостта за къс интервал с 37%? Какви са причините да бъде заменен, на кого пречи? Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи управляват активността в цели области, заменени са половината. Тече сюжетът и явно ще бъдат заменени съвсем всички. Аз смених четирима регионални шефове, а тук се сменят повече от половината още преди да са почнали действителни дейности ", посочи Демерджиев.

Той акцентира, че самият вътрешен министър е признал, че работи под напън да смени регионалните шефове на Министерство на вътрешните работи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР